În cadrul evenimentului moderat de Cătălin Jeckel de la Centrul Cultural Misionar „Doxologia”, au mai luat cuvântul invitații lect. univ. dr. Bogdan Neculau de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și pr. prof. univ. dr. Vasile Nechita.
Noi, Editura „Doxologia”, Editura Arhiepiscopiei Iașilor, suntem în această călătorie împreună cu cei de la LIBREX chiar de 30 de ani, chiar dacă la început ne numeam Trinitas. Este un alt moment de bucurie profundă, după sărbătoarea Învierii Domnului, pentru că și acest volum, „Fiul Meu, tu încă n-ai ajuns acasă. Popasuri de călătorie alături de părintele arhimandrit Nicodim Petre” a fost pentru colegii din redacție o fiesta a spiritului. Este un volum publicat destul de recent, un titlu care spune o poveste plină de sens. „Acasă” nu se rezumă doar la un simplu adverb de mod, ci este o stare. Și popasurile sunt niște stări. Părintele arhimandrit Nicodim povestește cu mult har întâmplări și întâlniri cu oameni, a mărturisit la începutul lansării moderatorul Cătălin Jeckel.
La finalul întâlnirii, cei prezenți au avut prilejul să discute cu autorul și să primească autografe.
Aici în carte sunt 19 povești, dar erau 46 de experiențe pe care le-am dat cuiva să le aleagă, Adrianei Nazarciuc, redactor la Timpul, și a zis să le alegem pe cele care se leagă de casă, pentru că sunt foarte multe povești care se leagă de „Acasă”. Voiam să fac altceva, o carte despre pastorația tinerilor. Au mai rămas vreo 30 povești, însă tema aceasta despre „Acasă” este veche, de când Adam și Eva își doreau să se reîntoarcă, aveau nostalgia paradisului. „Acasă”, în accepțiunea noastră ortodoxă, teologică, nu este un spațiu neapărat, ci poate să fie o stare, ne-a transmis părintele Nicodim Petre.
Cartea poate fi achiziționată de la standul Editurii Doxologia aflat la Atrium Palas sau accesând site-ul https://edituradoxologia.ro/fiul-meu-tu-inca-n-ai-ajuns-acasa.
Mâine, 10 mai, începând cu ora 19.00, la Palas Mall - Congress Hall, nivel 2, va fi lansat volumul „Rugăciune și Înviere. Dialoguri în contratimp”, semnat de Pr. Constantin Necula și Pr. Maxim (Iuliu-Marius) Morariu.
Ce este LIBREX?
Prin longevitate, amploare, dinamică, valoare şi tradiţie, Târgul de Carte LIBREX, ajuns la a 30-a ediție, s-a impus în memoria colectivă ca un eveniment cultural recunoscut, apreciat şi aşteptat cu multă bucurie, în egală măsură, de expozanţi şi de publicul cititor ieşean, şi nu numai, la acest eveniment fiind prezenţi cititori de toate vârstele. În fiecare an, pe fundalul desfăşurării acestui eveniment, Iaşul devine un punct de atracţie pentru editori, difuzori şi autori din întreaga ţară care vin aici cu dorinţa de a-şi prezenta oferta editorială recentă şi pentru a stabili contacte cu publicul cititor, cu bibliotecile, librăriile, autorii, traducătorii şi toate categoriile profesionale conexe.
Târgul de Carte LIBREX reuneşte anual peste o sută cincizeci de edituri din întreaga ţară, companii distribuitoare de carte românească şi străină, instituţii şi asociaţii de cultură, autori, galerii de artă, artişti plastici și fotografi. Această ediție aniversară, intitulată „Primăvara cărților la Iași”, are ca temă „Labirintul poveștilor nesfârșite”.
Ieșenii și nu numai au oportunitatea de a descoperi și alege produse tematice şi cărţi din diverse domenii de specialitate: artă, beletristică, ştiinţă şi tehnică, calculatoare, mass-media şi comunicare, medicină, psihologie, dezvoltare personală, religie, istorie, drept, economie, resurse umane, management, marketing, limbi străine, cărţi pentru copii, enciclopedii, dicţionare şi ghiduri, manuale şi auxiliare didactice, cărţi pentru timpul liber, meditaţie şi recreere etc.
Accesul se face zilnic, între orele 10.00 și 22.00. Programul complet al Târgului de Carte LIBREX 2025 poate fi consultat pe site-ul targuldecartelibrex.ro.